Prestížna súťažná konferencia Junior Internet AMAVET 2024 má za sebou už 19. ročník! Uskutočnil sa 12. až 13. apríla na Fakulte informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Na finále súťažnej konferencie žiaci ZŠ a najmä SŠ z celého Slovenska prezentovali 43 projektov, ktoré postúpili do finále z pôvodného počtu 136 prihlásených prác.
Hravá vedecko-technická súťaž pre šikovných žiakov základných škôl. Skvelá príležitosť bádať a pritom sa hrať. Cieľavedomá tvorba vlastného vedátorského projektu, s ktorým si žiaci môžu porovnať výsledky bádania so svojimi rovesníkmi a vyhrať celoslovenskú súťaž vedátorov. Otázkou PREČO prebúdzame prirodzenú túžbu mladých ľudí po poznávaní a hľadaní odpovedí na otázku AKO. Po prvých šiestich ročníkoch, o ktoré bol medzi súťažiacimi veľký záujem, sme vyhlásili 7. ročník súťaže Festival 4 živlov AMAVET 2024 (F4Ž 2024), ktorý sa uskutoční v piatok 14. júna 2024. REGISTRÁCIA TU
Víťazka Festivalu vedy a techniky AMAVET 2023 Dominika Žáčiková sa nominovala na medzinárodné podujatie Exporecerca Jove, ktoré sa uskutočnilo 6. až 10. marca 2024 v Barcelone. Ako tam bolo a aké dojmy si odnáša z reprezentácie Asociácie pre mládež, vedu a techniku (AMAVET)?
Od 6. do 8. marca 2024 sa študentky sekundy osemročného gymnázia Katolíckej spojenej školy sv. Mikuláša a členky AMAVET klubu 957 v Prešove Viktória Onuferová a Juliana Lichvárová zúčastnili Festivalu vedy a technicky ČR v Pardubiciach. Postúpili do Čiech z celoslovenského finále  Festivalu  vedy a techniky AMAVET 2023 v Bratislave.
Letné tábory, ktoré organizuje AMAVET pre mladých vedcov s bohatým programom sú už tradičnou udalosťou v letných mesiacoch. V tomto roku pripravil AMAVET tri turnusy denných táborov v mestskej časti Rača a jeden pobytový tábor v Modre.
Chystáme školenie od 22. do 23. júna 2024 v centrále AMAVET-u! Pre všetkých nadšencov vedy a techniky máme pripravené bezplatné školenie pre dobrovoľníkov – animátorov, ktorí majú pozitívny vzťah k deťom a chcú rozvinúť svoje animátorské schopnosti. Naše školenie je akreditované Ministerstvom školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky. Po úspešnom absolvovaní záverečného testu získajú absolventi certifikát, ktorý je platný na celom území Slovenska. Vedomosti im odovzdá školitelia s bohatými praktickými skúsenosťami, ktorí sa podelia o svoje vedomosti a zručnosti na základe reálnych príkladov z praxe.
V AMAVET-e sme v marci spolu so strednou školou z Popradu uskutočnili dlho pripravovanú exkurziu do Barcelony. Žiaci mali možnosť stráviť v hlavnom meste Španielska Barcelone celé štyri dni a spolu s našim sprievodcom objavovali krásy tohto mesta.
AMAVET je členom Medzinárodného hnutia pre voľnočasové aktivity vo vede a technike -MILSET Europe. Je to európska mimovládna, nezisková a politicky nezávislá mládežnícka organizácia, vytvorená z členských organizácií MILSET, ktoré majú svoje sídlo v Európe. Tieto organizácie pôsobia v oblasti vzdelávania so zameraním na organizáciu vedecko-technických aktivít pre mladých ľudí. V nasledujúcich riadkoch vás chceme podnietiť na účasť vo fotografickej súťaži MILSET STEAM Photo Contest.
Prihláste svoj projekt do grantového programu Digitálna budúcnosť. Premeňme spolu detské sny na skutočnosť. Prihláste svoj projekt na rozvoj digitálnych zručností detí do grantového programu Digitálna budúcnosť Nadácie Orange a získajte preň podporu do výšky 2 500 eur.